(1) kommentti

Yllättävä valtuustoaloite: Kirkkonummella tulisi selvittää pienen ydinvoimalan rakentamista − kaukolämpöä atomia halkaisemalla

Havainnekuva pienydinvoimalasta. (Terrestrial Energy)

Kirkkonummen valtuustossa jätettiin maanantaina aloite, jonka mukaan kunnan tulisi selvittää pienreaktorin eli ydinvoimalan rakentamista kaukolämmöntuotantoon.

Aloitteen alkuunpanija on Perussuomalaisten valtuustoryhmä. Aloite lähtee nyt kunnanhallituksen puntaroitavaksi ja virkamiesten selvitettäväksi.

Ajatus on tullut Helsingistä, jonka valtuustossa sama asia laitettiin selvittelyyn 15 allekirjoittajan voimin Piraattipuolueen ideasta.

Kirkkonummen valtuusto keskusteli pitkään edellisessä kokouksessaan hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä ja liittymisestä kuntien HINKU-hankkeeseen.

Koviin päästörajoitustavoitteisiin ei Kirkkonummen perussuomalaisten mielestä päästä ellei oteta käyttöön uusia ratkaisuja, ja siinä pienydinvoima voisi olla ratkaisu.

Teknologian tutkimuskeskus VTT selvittää parhaillaan, mitä mahdollisuuksia pienreaktoreilla olisi lämmöntuotannossa Suomessa.

Pienreaktoreita kehitetään jo maailmalla. Tavoitteena on hyvin pienet ydinvoimat, joita rakennettaisiin sarjatuotantona ja niitä voitaisiin sijoittaa muun muassa korvaamaan kaukolämpövoimalaitoksia.

– Fossiilisille polttoaineille ei ole oikeastaan löydetty vielä kunnolla korvaajaa prosessilämmön tuotannossa. Pienreaktorit ovat yksi hyvin lupaava mahdollisuus sekä teollisuuteen että kaikkeen muuhunkin lämmönkäyttöön, vaikkapa kaukolämpöön, erikoistutkija Ville Tulkki VTT:ltä totesi hiljakkoin Yle Uutisissa.

(1) kommentti

Kommentit (1)

No kyllä. Meidän tontille voisi rakentaa kun ei saa ok tai autotallia rakentaa vaikka olisi 1,5 ha tonttimaata. Tänne vaan ydinvoimala niin ehkä saisi kerrankin Kirkkonummella rakennuslupa.
Överbyyssä 2,5km keskustasta.

Kommentoi

(0) kommenttia

Kunnan työntekijöiden merkkivuosilahjat saatiin viimein päätettyä − 100 eurolla saa valita kunnan omia palveluita

(0) kommenttia

Huoneistopaloa Finnsbackassa epäillään tahallaan sytytetyksi − poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä

(0) kommenttia

Asukas loukkaantui vakavasti huoneistopalossa − poliisi ehti palopaikalle ensin ja sai pelastettua toisen asukkaan ulos

(0) kommenttia

Kaksi henkilöä loukkaantui − raju huoneistopalo Finnsbackassa, useita yksiköitä sammuttamassa

(1) kommentti

Kaikki on valmista lähtöön − inkoolainen soutaja odottaa h-hetkeä La Gomeralla, edessä kolme kuukautta yksin soutuveneessä yli Atlantin

(2) kommenttia

Monen mutkan ja päätöksen kautta ollaan tässä vaiheessa − Kirkkonummen pääkirjaston peruskivi muurattiin

(10) kommenttia

Kunnan työntekijöiden lahjat palvelusvuosista aiottiin antaa takautuvasti − byrokratia tulikin eteen, "lohdutukseksi" teatteriliput Masalaan

(3) kommenttia

Kirkkonummen kuuluisin, mutta monille tuntematon saari: Nyt löytyy kattava historiateos myös suomeksi − katso kuvat!

(1) kommentti

Kirkkonummen rakennusvalvonnan johto vaihtuu − johtava rakennustarkastaja eroaa virastaan

(1) kommentti

Hän on Kirkkonummen Lucia 2017 − kruunajaiset 13.12. illalla kirkossa, mutta jo ensi sunnuntaina voi tavata tulevan Lucia-neidon

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx