(10) kommenttia

Masalassa tarvitaan piakkoin lisää koulutiloja 200:lle lapselle – oppilasmäärä kasvaa ja myös sisäilman ongelmiin varaudutaan

Nissnikun koulu tarvitsisi lisätilaa. Koulu on täynnä, ja peruskorjaukselle oliisi tarvetta.

Masalassa alkaa olla jo kova tarve uusista koulutiloista. Tällä hetkellä Masalan suurin opinahjo Nissnikun koulu on tupaten täynnä, ja tiloja olisi välttämättä peruskorjattava.

Nissikun koulun ala-ja yläasteella on nyt noin 585 oppialasta. Koulun rakennukset on mitoitettu suurin piirtein samalle määrälle, joten kasvuvaraa ei ole.

Kahden vuoden kuluttua arvioidaan Nissnikun koulussa olevan 700 oppilasta, koska Masalan alue kasvaa voimakkaasti.

Toisaalta koulun rakennuksissa on todettu sisäilmaongelmia, minkä vuoksi muun muassa siivousta on tehostettu ja ylimääräistä tavaraa on poistettu tiloista.

Sisäilmatilannetta seurataan työryhmässä, jossa on myös koululaisten vanhempien edustus mukana.

Sivistystoimenjohtaja Hannele Kujala esittää, että Nissnikun koululle hankitaan lisätilaa noin 200:lle oppilaalle viimeistään 2019-lukuvuoden alkuun mennessä.

Lisätilaa saatetaan tarvita jo senkin vuoksi, jos sisäilmaongelmien takia tarvitaan väistötiloja.

Kunnan rakennuttamispäällikkö Jarno Köykkä kertoo, että lisätilavaihtoehtoja pitää tutkia tarkasti.

Koulun pihalle on Köykän mukaan aika hankala pystyttää väliaikaisia tiloja, koska tilaa on niin niukasti.

Nissnikun koulun rakennukset ovat valmistuneet noin 30 vuotta sitten, eikä niihin ole tehty peruskorjausta.

Koulun tilanahtaus helpotti vähän kaksi vuotta sitten, kun lukiolaiset siirrettiin Porkkalan lukion tiloihin keskustaan.

Kirkkonummella on lähivuosina kunnan kokoon nähden valtaisat kouluinvestoinnit käynnissä.

Jokirinteen suurkoulun rakennustyöt pitäisi alkaa ensi vuonna ja Gesterbyn koulukeskuksessa on tarkoitus purkaa useita koulurakennuksia ja rakentaa uutta tilalle.

Veikkolassa puolestaan alkaa koulun laajennus piakkoin.

Pidemmällä tähtäimellä Kirkkonummen molemmille lukioille kaavaillaan uusia tiloja pääkirjaston naapuriin, jossa nyt on parakkipäiväkoti.

Myös Sarvvikiin on varattu kaavoituksessa paikka uudelle oppimiskeskukselle eli koululle ja päiväkodille.

Kantvikissakin odotetaan koulun laajennusta.
 


(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Paras ja ainoa tapa varautua sisäilmaongelmiin on pitää koulurakennus ja sen ilmanvaihtolaitteet kunnossa. Sen pystyy tekemään ammattitaitoinen ja motivoitunut ylläpito- ja huoltohenkilöstö.
opettajat hoitaa opetuksen
Onkohan Asioista perillä olevan kommentit vanhempien ja opettajien suusta? Onko opettajilta kysytty, opettaisivatko mieluummin 22 oppilasta omassa luokassa vai 22+22 lasta yhteisissä tiloissa? Entä, onko kysytty lapsilta? Ottaisiko joku mieluummin oman pulpetin, kuin varastotilan koulutavaroille ja värikoodauksen opiskelutilasta? Entä, onko faktaa luokkahuoneen äänitasosta? Miten yhden kumpaankin suuntaan laajennetun luokan äänenvaimennus tosiasiassa toimii?
Varmasti tästäkin järjestelystä löytyy niitä, kenelle se sopii.
Keneltä kysytään
Kantvikin koulussa ei ole yhtään 40 oppilaan luokkaa. Yhtä ikäryhmää opetetaan ns. samanaikaisopetuksen mallilla jossa kahdella opella on vastuullaan yhtä 44 oppilasta, käytännössä 22/ope. Käytössä on kaksi opetustilaa eli molemmille ryhmille omansa. Pedagogisena ratkaisuna loistava. Koulun tilat muutoin täynnä ja mikäli ryhmien määrä kasvaa tarvitaan laajennus. Peruskorjaus myös pakollinen. Koulu valmistunut 1983 uusi puoli 1992.
Asiasta perillä oleva
Olen huolissani Kantvikin koulusta. Se on ahdettu aivan täyteen; joka komero on täynnä oppilaita. Luokat ovat järkyttävän suuria, jopa yli 40! Ja tilanne pahenee: viereen rakennetaan omakotitaloja ja päiväkoti. Oppilasmäärä siis kasvaa aivan takuuvarmasti!
Mitä tälle tehdään?!? Miksi odotetaan, että tilanne räjähtää käsiin?
Entä Kantvikin koulu?
"Fiksua on taas": Viime vuonna pidetyssä keskusta-alueiden kaavoitusta käsitelleessä kuntalaisillassa virkamies sanoi suoraan, ettei ydinkeskustaan haluta lapsia (päiväkoteja ja kouluja) vaan ne siirretään vähän sivummalle. Lukiolaiset olivat ok koska heillä on rahaa kuluttaa.
Lapsiystävällinen kunta?
Aivan loistopäätös kunnalta jättää Masalan koulun laajennus toteuttamatta, kun vain muutama vuosi myöhemmin todetaan lisärakentamisen tarve alueella. Yhtenäiskouluksi muuttaminen olisi vähentänyt painetta Nissnikun kouluun. Nyt Masala sai vain uudisrakennusosan, joka on saman suuruinen vanhan puretun siiven kanssa.
voi tulta ja tappuraa
Kartanonrannan koulu on aivan täynnä. Kirjasto muutettu luokaksi ja kaikki halukkaat eivät mahdu kouluun
Kartanonranta
Kantvikin koulun laajennus ei taida olla millään lähitulevaisuuksien listoilla, vai onko?
Koulu käy kyllä ahtaaksi ja uusia asuinalueita valmistuu kohta taas lisää.
Remonttia koulu tarvitsisi kuumeisesti vähän joka nurkalle, eikä ole tuokaan koulu vailla sisäilmaongelmia.
Päättäjiltä tarvitaan nyt tahtoa hoitaa lapset ja nuoret. Millaista sukupolvea kasvatamme? Vain terveessä rakennuksessa ja riittävän pienissä ryhmissä lapset voivat oppia. Terveitä ja fiksuja. Sellaisia toivoisin, että tässä kunnassa haluttaisiin kasvattaa.
huolestunut
Ei voi kuin ihmetellä miksi lukio sijoitetaan ydinkeskustaan, mutta päiväkoti ja peruskoulu keskustan syrjälle.Tietenkin puhumattakaan terveyskeskuksesta.
Fiksua on taas
Mikäs on lähes vieressä olevan Kartanonrannan koulun opiilastmääräilanne suhteessa kokoon?
Jerri Kämpe-Hellenius

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä