(10) kommenttia

Tulevia tähtiä on nähty lavalla − Kirkkonummi-päivät syntyivät 50 vuotta sitten ison muuttoliikkeen saattelemana

Lauri Ylönen ja Rasmus Kirkkonummi-päivillä.

Kirkkonummi-päiviä on vietetty jo puoli vuosisataa, mutta ei toisin ihan joka vuosi. Päivien juuret ulottuvat 1970-luvun alkuun, jolloin kunta kasvoi erittäin voimakkaasti.

Tämän vuoden Kirkkonummi-päivät ovat perinteiseen tapaan elokuun viimeisenä viikonvaihteena eli tällä kertaa 26.-28.8.

Tapahtumia päästään nyt järjestämään vapaasti kolmen vuoden tauon jälkeen.

Ensimmäisenä koronakesänä päivät peruttiin ja viime vuonna tapahtuma järjestettiin hyvin karsittuna.

Perimätiedon mukaan ensimmäisen Kirkkonummi-päivät järjestettiin vuonna 1973. Dokumenttina on tiedotuslehtinen kyseiseltä vuodelta.

1970-luvun alussa, kun muuttoliike Kirkkonummelle oli erittäin voimakasta, kuntaan perustettiin tiedotustoimi ja tiedotussihteerin virka vuonna 1973.

Kirkkonummi-päivän järjestäminen joka toinen vuosi osoitettiin tiedotustoimen tehtäväksi kunnan keskeisenä tiedotustapahtumana, pitkään järjestelyissä mukana ollut kunnan kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta muistelee.

Päivien perusajatuksena on ollut alusta lähtien tuoda kuntaa tutuksi varsinkin uusille asukkaille, joita tuli kuntaan vilkkaimpina vuosina yli 1 000.

Kunta panosti ohjelmaan rahaa ja esiintyjiä hankittiin paikalle.

Päivillä esiintyi joskus 90-luvun lopulla muun muassa nouseva tähti Lauri Ylönen ja Rasmus, joista tuli Suomen musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä vuosiksi,

1990-luvun talouslaman aikana kunnan tiedotustoimi lakkautettiin, tiedotussihteeri irtisanottiin ja Kirkkonummi-päivien järjestäminen lopetettiin.

Vuodesta 1995 alkaen Kirkkonummi-päiviä on järjestetty kunnan kulttuuritoimen koordinoimana viikonlopputapahtumana, jossa paikalliset järjestöt ja muut toimijat toteuttavat omat ohjelmansa ja esittelevät toimintaansa eri puolilla Kirkkonummea.

Lauantaina keskeiseksi tapahtumaksi on muodostunut järjestötori, jonka organosoinnin on vuodesta 2014 alkaen hoitanut talkoovoimin Combo ry.

Myös Tivoli Sariola vierailu on ollut pitkään Kirkkonummi-päivien ohjelmassa, niin tänäkin vuonna.

> Kirkkonummi-päivien ohjelma löytyy netistä

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Voisiko näitä bileitä vihdoinkin uudistaa. Pakko lähteä pois aina päivien aikaan, on niin nolot.
Rouva 60-luvulta
Ei ihmetyttää yhtään että roskat heitetään
Fyyrille päin, sehän näyttä ihan isolta
roskakorilta, tai jäteastialta.
Ymmärrettävä asia.
Ei kiinnosta. Suoraan sanoen ei kiinnosta pätkääkään. Samat naamat (puolueet ja poliitikot), samat järjestöt, sama itsekehu vuodesta toiseen. Naapurikunnista krääsämyyjiä. Kirkkonummilaisilta myyjiltä pääsy kielletty.
Pitäkää tunkkinne
Teemana viihtyisä Kirkkonummi.. Hah, hah! Äskenkin koululaiset heittelivät kaikki roskansa Fyyrin eteen(mehupurkit, sipsipussit yms roskat). Ei taida koulun opetukset mennä perille ja kotona kasvatus jäänyt tekemättä!! Huono tulevaisuus edessä..
Pojasta polvi pahenee!!!!
Korona ei ole vielä ohi. Olisiko syytä ollut keskittyä vain esim. lapsiin ja nuoriin. Lähialueiden pienyrittäjien tuotteita myyntiin, järjestötori on aikansa elänyt.
Virtanen
Kaipaan tapahtumaan järjestötorin lisäksi muutakin toritoimintaa. Joskus oli niin, että tavalliset ihmiset ja torikauppiaat saivat myydä tuotteitaan Asematiellä ja Ervastintiellä. Nyt nämä ovat lähes kokonaan poissa.
Joka vuosi tulee käytyä
Hyvä idea .
Marsa
Ennen oli kaikki paljon paremmin.
Höpöhöpöjälleen
Eikö ole ketään rap artisteja ensiintymässä? Ihan kyliltäkin löytyisi muutama.
Paikallinen
Puolen vuosisadan ajan paljolti samalla sabluunalla järjestetyt Kirkkonummi-päivät ovat tulleet eläkeikään. Olisi aika päivittää koko konsepti ja antaa nuoremman väen rakentaa tapahtuma, joka olisi myös muuta kuin seniorien torikarkelot.

Sirkustirehtööri
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä