(16) kommenttia

Viemäri vuotanut ehkä vuosia talon alle – Jolkbyn päiväkodissa tutkitaan alapohjaa

Jolkyn päiväkoti toimii Heikkilän koulun naapurissa.

Kirkkonummen kunnan ainoan ympärivuorokautisen päiväkodin alapohjaa on ryhdytty tutkimaan epäiltyjen viemärivuotojen takia. Kysymys saattaa olla alkuperäisestä rakennusvirheestä.

Jolkbyn päiväkodissa on tunnettu hajuhaittoja aika ajoin.  Tällä viikolla kunnan kiinteistönhoitoa on pyydetty selvittämään tilannetta.

Toimeksianto on annettu Vahanen Oy:lle, jonka henkilökuntaa on ollut perjantaina tutkimassa rakennuksen alapohjaa.

Päiväkoti on rakennettu 1980-luvulla. Rakennuksen alapohja on avoin, siellä on niin sanottu ryömintätila.

Vahvoja epäilyjä on esitetty, että viemäriputkistossa on ollut rakennusaikainen virhe ja viemärivesiä on valunut talon alle maahan pidemmän aikaa.

Rakennusmestari Kari Kyytsönen Kirkkonummen kunnalta kertoo, että alapohja on koko ajan alipaineistettu, joten sieltä ei pääse ilmaa päiväkodin sisätiloihin

− Konsulttiyhtiö tutkii asian ja antaa raportin. Sitten katsotaan millaisiin korjaustoimenpiteisiin pitää ryhtyä, Kyytsönen kertoo.

> Perheiden kokoontumispaikka kiinni sisäilmaongelmien takia – toiminta keskeytyy (Viisykkönen 3.11.)   

 

(16) kommenttia
Kommentit (16)

Kommentit (16)

Seuraamalla Kirkkonummen kunnan omia hankkeita, joista suuri osa menee jotenkin pieleen, joko rakennusaikana tai hetimiten käyttöönoton jälkeen, voi selvästi nähdä ainakin yhden yhteisen nimittäjän.
Työntekijöiltä, työnjohdolta ja vastuuhenkilöiltä puuttuu oikeanlainen ASENNE ja sitämukaa myös vastuu työnsä tuloksesta.
Näkyvin pelleily on nyt ja tulee ilmeisesti olemaan vielä pitkään Mc Donaldsin vieresssä oleva työmaa, joka piti olla valmis 30.10.2016. Sitä monttua on nyt tuuletettu kesästä lähtien, kenellä on vastuu ? Tuleeko tästäkin samanlainen farssi kun se liikennevaloristeyksen tapaus? Tuon kyseisen päiväkodin ryömintätilassa ei ole nähtävästi kukaan käynyt vuosikymmeniin, kenen vastuulla rakennuksen kunnossapito on?
Anonyymi
Eipä taida olla yhtään homeetonta koulua tai päiväkotia Kirkkonummella suomenkileisten puolella. Kouluissa rehtorit vaientaa vanhemmmat, oppilaat ja henkilökunnan. Päiväkodeissa ei edes jakseta asialla vaivata päätä. Jolkbyssä on ollut tiedossa sisäilmaongelmat jo 90-luvulla. Kun teknisen puolen työmoraali ja osaaminen on mitä on niin kaikki homehtuu. Muistan yhdeksänkymmentäluvulta kun Ravalsin kukkulan päällä olevassa päiväkodissa kuivalla kesäpäivällä oli kaikissa sadevesikaivoissa vesipinta näkyvissä. Kyllä kaavoitus ja rakennusvalvontakin olisi aikanaan voinut hoitaa oman tonttinsa, jos rakennetaan vesihetteikköön niin onko tuo nyt maalaisjärjellä mikään ihme, että kosteutta ja sitä kautta hometta tulee. Ja eiköhän ne konsultit palkata, että päästään laivaseminaariin tai lapinhangille, kuka niitä paksuja pumaskoja jaksaa lukea, kun niissä on niitä vaikeita sanojakin.
äiti vm 90

ihan sama korjataanko vanhaa vai tehdäänkö uusi

siltikään sitä ei osata valvoa

kunnalle rakennettiin Kevan omistama kunnan talo ja kas vain, eikös siinäkin ollut niitä rakennusvirheitä

kun sa valvonta vaan pettää tai sitä ei osata eikä tehdä
ynx
Toimitaanko kunnannssa konsulttifirman ohjeiden mukaan ?
Käytäntö kun on ollut, että muualta tulleet ohjeistukset eivät kai ole sellaisia, että niitä pitäisi noudattaa.???
Kunnassa on useita kiinteistöjä, joissa on ongelmaa sisäilman kanssa. Ongelmat jatkuvat edelleen, vaikka olisi pitänyt aikaa sitten tehdä jotain.
Henkilökunta ja asiakkaat ovat joutuneet useiden vuosien ajan kärsimään.
Monelle tullut terveydellisiä ongelmia paljonkin. Kunta ei ole kuitenkaan millään tapaa korvannut kenellekään. Vai onko se niin, että kuntatyönantajalla ei ole lainkaan minkäanlaista velvoitetta kantaa vastuuta näissä asioissa ?
Kärsijöitä on monia, mutta mikä onkaan kunnan kanta ... onko se .. kärsiköön,,, tulee liian kalliiksi korjata / korvata ???

Mikä kunnan vastuu?
Jokiniityn aikataulu vaikuttaa täysin epärealistiselta. Tuolla aikataululla rakenteet eivät ehdi kuivua, lattiarakenme päälle ja muhiminen sen alla alkaa. Ja täysihan talo on heti. Sitä kaavoitettua 900 uutta asukasta alueen gryndereiden maalle ei liene huomioitu. Niissä uusissa asukkaissa kuitenkin on varmaan lapsiakin!
Ei opita
Lapseni meni kyseiseen kiinteistoon 12 vuotta sitten hoitoon ja sisailmaremonttihan siella oli kaunnissa. Astman kanssa vaihdettiin parin vuoden paasta uuteen paivakotiin. No nyt kunnan kannattaa akkia rekentaa se Jokiniitty, valmiiksi ahdas ja varmasti hutaisten tehty kiinteisto jossa kaikki on hyvin ja maailma pelastuu!
Anonyymi
Kyllä kunta maksaa kun tarpeeks paljon pidetään älämölöä...
Nimimerkki Kokemuksella
Ihmeellistä muutenkin tämän kunnan päätökset rakentamisesta. Finsbackan päiväkotia ei rakennettu kunnan keskustaan päiväkotitontille. Olisi jo valmis. Sen sijaan lapset ovat vuokraparakeissa parkkipaikalla. Ja nyt sitä laajennetaan. Kunnallistekniikan vetäminen parakkeihin maksaa mammonaa. Samoin parakkien vuokra. Kaikki puretaan aikanaan ja kunnalle jää käteen vain menoja. Haloo päättäjät.
Huhuilija
Uuden talon rakentaminen tuskin parantaa tilannetta. Nykyisin on tavallista että uusi rakennus todetaan hometaloksi. Syynä tähän on rakennusmenetelmä jossa lämpöeriste asennetaan seiniin ulkopuolelta, eristeen jälkeen laitetaan ulkovuoraus. Seinllä oleva eriste kastuu sateella ja sitten päälle vedetään ulkovuori. Märkä villa muhii aikansa ja alkaa homemtumaan. Sitten vielä ihmetellään että mikä on vikana.
Hyvää päivää
Miksi tuollaista paskaa pitää tutkia, eikö voi räjäyttää maan tasalle ja tehdä uusi. Eikö täällä nyt kunnon tiloja ole päiväkodille. Samalla rahalla, kun joku konsulttifirma tutkii niin saa uuden.
Vanha vetoinen talo parempi kuin home
Sisäilmaongelmia on ollut ja on nyt niin paljon, että katseet pitäisi kohdistaa päättäjiin. Miksi esimerkiksi remontteihin ja tutkimuksiin sekä rakennuskannan ylläpitoon ei ole budjetissa varauduttu??? Tietoa kyllä on kerätty.
Syyttävät sormet
Kokeet on tehty ja rungon saumat on tiivistetty viime kesänä. Samoin vanhat pölyävät sisäkattolevyt vaihdettiin. Mutta tekemistä olisi vielä toodella paljon ja talo vaatisi kunnon saneerauksen. Ikävä kyllä peruskorjausvuoro on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen muiden kiireellisimpien kohteiden tieltä.
Yksi vanhemmista
Niin paljon kuin taloa on tutkittu ja kuntokartoituksia tehty, tuntuu tuo lähinnä vitsiltä. Omat lapseni olivat tuolla hoidossa lähes kuuden vuoden ajan ja kokoajan tutkittiin ja myös löydettiin vikoja, tehtiin pieniä remontteja. Lapseni sairastui astmaan ja toinen piti välillä hakea kesken päivän, kun kasvot lehahti punaiseksi ja silmät muurautu kiinni -niin miksi?

Talossa on ihanat hoitajat. Niin ihanat, että kaipaan heitä ja koululaiset kaipaavat vieläkin toisinaan päiväkotiin. Miten kunta arvostaa ja palkitsee näitä arvokkaimman työn tekijöitä? Päiväkodin sijainti on ihanteellinen ja päiväkoti tulisi säilyttää nykyisellä paikallaan, mutta kuka siellä kohta enää voi työskennellä?
muistoja..
Vai, nyt asiasta vasta ollaan huolissaan .... 2000-luvulla.
Ongelmia on ollut useina vuosina. Mutta, Mutta... sehän on vaan korvien väilssä oleva vika .. niillä jotka asiasta on valittanut.
Kunnassa ollaan vuosien ajan oltu hyvin ikävällä tavalla asian esille ottajia kohtaan epäasiallisia.
Milloin kunnassa päästään oikella tavalla suhtautumaan ongelmiin. Ihan oikeen aidosti,, että välitettäisiin päiväkotien lapsista ja henkilöstöstä.
Jatkuuko toiminta Jolkbyn päiväkodissa edelleen kuitenkin normaalisti ????
Oikea suhtautuminen asioihin
Haju tuntui jo 2000 luvun vaihteessa.Henkilökunta sairasti jo silloin,eli "USEITA VUOSIA".
Kunta viittasi kintaalla
ilpo.rauteva1@luukku.com
Höpö, höpö etteikö pääsisi ilmaan sisälle päiväkotiin! Ei niitä rakennuksia 80-luvulla sentään uima-allas tiiviiksi rakennettu, vai niinkö rakennusmestari yrittää väittää? Eikös päiväkodissa ole puhuttu sisäilmaongelmista jo vuosia?
Vaatikaa vanhemmat nyt heti tehtäväksi merkkiaine-kokeet, joilla selviää paljonko ilmaa vuotaa alapohjasta päiväkotiin sisälle. Se on helppo ja halpa toimenpiden Vahasen tehdä. Kantvikin päiväkodissa tämä koe tehtiin ja tuloksena tuli; vuotaa kuin seula. Jolkby on uudempi rakennus, mutta ei se mitään kerro etteikö vuotaisi. Ellei kunta ole tiivistänyt rakennusta aiemmin, koska siellä on kärsitty ongelmista?

Toivon kunnan alkavan suhtautua sisäilmaongelmiin vakavasti ja tekevän oikeasti tarvittavat tutkimukset. Eikä vaan niin, että selvitetään jotain pientä, jolla yritetään peittää isot ongelmat. Tällaiset lausunnot, että "ei vuoda alapohjasta sisäilmaan" alkaa olemaan jo kovan luokan höpöttelyä, varsinkin jos merkkiainekokeita ei ole tehty.

Ihmetystä herättää myös se, että miten on voinut viemäri vuotaa vuosia?! Eikös kunnan rakennuksia pitäisi "jonkun" tarkastaa aina silloin tällöin?
Höpöilyä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä