(2) kommenttia

VN: Varusmiehet saivat sakot karilleajosta kaksi vuotta palveluksen jälkeen

Jurmo-luokan veneitä Upinniemen saaristossa. Karille ajanut vene oli samaa tyyppiä. Arkistokuva, ei liity tapaukseen.

Kaksi varusmiestä on tuomittu sakkoihin vuonna 2016 Upinniemessä tapahtuneen veneonnettomuuden takia. Karilleajossa loukkaantui lievästi yhdeksän varusmiestä.

Onnettomuus tapahtui marraskuussa iltahämärässä, kun Uudenmaan prikaatin 22 varusmiestä oli palaamassa Upinniemen satamaan taisteluharjoituksesta Jurmo-luokan nopealla veneellä.

> Veneonnettomuus Upinniemessä – yhdeksän varusmiestä loukkaantui pohjakosketuksessa (Viisykkönen 16.11.2016)

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut nykyisin 22-vuotiaat kaksi alikersanttia palvelusrikoksesta päiväsakkoihin, kertoo Västra Nyland -lehti.

Toinen tuomituista oli veneen päällikkönä ja toinen ruorimies. Päällikkönä toiminut alikersantti oli antanut ruorimiehelle tehtäväksi navigoida ja ohjata venettä ja oli itse mennyt kannelle valmistelemaan satamaantuloa.

Veneen päällikkönä toimineelle alikersantille tuli sakkoja maksettavaksi 425 euroa ja ruorimiehelle 270 euroa.

Onnettomuudessa selvittiin lähes säikähdyksellä. Loukkaantuneet varusmiehet saivat lähinnä kolhuja. Vene joutui telakalle.

Karilleajossa oli vakavan onnettomuuden ainekset, ja tapauksen tutki Onnettomuustutkintakeskus.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Suomessa on pitkät tutkimusajat ja hidas päätösten teko. Yleensä jopa asia raukeaa vanhentuneena, eikä näyttökään aina riitä. Puhutaan vain, että rikollinen on syytön niinkauan, kun hänet todetaan syylliseksi, eli tuomitaan. Kyllähän käytännössä kuitenkin asia aina on niin, ettei syyllistä saa enää syyttömäksi.
Oikeusvaltiossa syyllisyyteen vaaditaan riittävä näyttö, ei sitä että syyllinen, tai mikä se onkaan, epäilty todistaisi syyttömyytensä.
Siksi näin oikeusvaltiossa menetellään, että syyttömästä pystytään tarpeetullen tekemään syyllinen, maksattamaan suuretkin korvaukset ja asianajajille jättiläismäisiä palkkioita, toisinsanoen asia ratkaisemaan asianajajien haluamallaan tavalla.
Sitten toinen asia, kaikkia rikoksia ei tietenkään ehditä käsittelemään ja juttu hylätään.
Rikosten suuresta määrästä- ja räjähdysmäisestä kasvustakin johtuen on resussi pulaakin. Rikokset ovat globaalia kulttuuria, lait luetaan, kuin piru raamattua.
nimim. on se niin vaikea selkoistakin siksi
Aikas pitkä tutkinta-aika näinkin simppelissä jutussa?
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä