(24) kommenttia

Keskustan kalliot valaistaan: Kuviot Kirkkonummelta tuhansien vuosien takaa − valojen sytytystä  juhlitaan ilotulituksella

Kalliohin valaistaan kuvioita Kirkkonummen kalliomaalauksista. (kuva: Ramboll)

Kirkkonummen keskustan kalliot Kirkkolaakson puistossa saavat pysyvän valaistuksen. Valot syttyvät ilotulituksen säestämänä 22.11.

Valonheittimet luovat kalliohin ikiaikaiset kuviot, jotka on maalattu kallioihin tuhansia vuosia sitten Juusjärven ja Vitträskin rannoilla.

Vitträskin kalliomaalaukset löysi vuonna 1911 Hvitträskissä vieraillut säveltäjä Jean Sibelius.

Kallioiden valaiseminen liittyy Suomi100-tapahtumiin Kirkkonummella.

Kuvioita voidaan myös vaihdella jatkossa.

Valoilla loihditut kalliot "sytytetään" keskiviikkona 22.11. kello 18 alkavassa tilaisuudessa.

Aluksi kalliohin tulee Suomi100-teemaan liittyvät kuviot, joita tilaisuuden järjestäjät eivät halua paljastaa ennen valojen sytytyshetkeä.

Samalla järjestetään keskustassa myös kunnan kustantama ilotulitus.

> Lue: Valotaidetta Kirkkonummen keskustan komeisiin kallioihin: Tuttuja hahmoja – Jean Sibeliuskin liittyy tarinaan (Viisykkönen 24.2.)

Lisätty jälkikäteen: Kalliomaalauskuviot heijastetaan myöhemmin, aluksi kallioita valaistaan Suomen juhlavuoden teemoilla. 


(24) kommenttia

Kommentit (24)

Sivut

Valaistuksella varmaan pyritään siihen, että nämä mainitut narkkarit pysyisivät poissa parrasvaloista... esimerkkejä valaistuksen hyvistä vaikutuksista ympäristöön löytyy meiltä ja muualta.
keke
Jos ne ovat koko talven päällä katuvalojen aikaan, niin kyllä lumisina aikoina näkymä on toinen ja varsin kauniskin. Investointi sinällänsä on samanmoinen kuin jos radanvieri aidattaisiin turvallisuuden vuoksi. LED-valojen sähkönkulutus in pieni. Ei kunnan talous tästä kärsi. Kiitos kuntatekniikalle tästäkin vähästä. Pidetään Kirkkolaakson viheralue vapaana hömpötyksistä, joita on kuulemma suunnitteilla.
Niin, ja siivotkaa pyöränromut ja muu törky pois kallion juuresta ennenkuin ne valaistaan kaikelle kansalle,
Kävelevä kääkkänä
Jos haluaa ihastella valoja useamminkin niin kannattaa ottaa avajaisissa kuvia runsaasti, koska kylän äpärät potkii ja maalaa noi pilalle viikossa.
Pimeä
Toi nyt on pikkuraha,jos vertaa kirjaston laajentamiseen lisärahaan.Ja taviskin huomaa,et ongelmarakennushan siitä tulee.
Veronmaksaja
Huom " valoa kansalle " Miksi ajat Ladalla kun Mersu vie saman bensan ? Tässäkin on kyseessä siitä että mitä nuo on maksanut ENNENKUIN sähköt laitetaan päälle eikö ?
Nyt on myöhäistä pyyhkiä.

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx